2. مدینه رفاه مدینه فاضله اسلامى، مدینه رفاه و آَسایش همگانى است . رفاه و تنعم بدان سان که دیگر نیازمند و صاحب حاجتى در سطح جامعه یافت نمى توان کرد . یک دلیل مهم بر این امر، توزیع عادلانه ثروت ها و منابع است. در روایات، سخن ازکثرت مال، وفور نعمت ها، باران هاى پى درپى، سبکبارى از بارهاى سنگین زندگى، اداى قرض مقروضین و سخن از بذل و بخشش امام (ع) بر همگان است، به طورى که از طلب مال و بخشش دیگران بى نیازگردند. (4)
3. مدینه امن که در روایتى از امام صادق (ع) در تفسیرآیه شریفه وَعَد الله الذین ا امَنوا.... و لیبدلنهم من بعدِ خوفهم امنا، مى فرماید: نزلت فی القائم واصحابه (5) یعنى وعده خداوند، مبنى بر اینکه وحشت و خوف مؤمنان را به امنیت و سلام تبدیل مى کند، در زمان ظهورآن حضرت، معنى و مصداق مى یابد.
4. مدینه تربیت :تربیت و پرورش روح انسان ها و توجه به اخلاق و فضائل روحى، از اساسى ترین برنامه هاى ظهور است. انسان ها درکنار غناى مالى، از فناى قلبى و روحى نیز بهره مند مى گردند (6) و درکنار تمام نعمت و وفور ثروت، به کمال اخلاق و فضیلت هاى انسانى راه مى یابند. (7)
5.مدینه علم :علم دوره ظهور،دوران گسترش علم و دانایى است و مدینه فاضله اسلامى، مدینه العلم است. او مى آید و دانایى و فرزانگى، جانشین جهل و نادانى مى گردد و جهان از نور عقل و دانش آکنده مى شود. (8)
6. مدینه مستضعفان : آنان که پیش از ظهور، بار سنگین فقر و بیچارگى و نامردمى را تحمل کرده اند، اکنون در راستاى اجراى عدالت باید به حق مسلم خویش در وراثت و پیشوایى زمین دست یابند (9) و بدین سان، بهشت زمینى در عالم خارج، واقعیت مى یابد (10)
|